Det er altid dejligt at tage på ferie, men planlægning til ferien kan godt lyde kedeligt også selvom det faktisk er meget vigtigt, det er sådan jeg føler at jeg får mest ud af min ferie. Budgettet til ferien er et vigtigt element, for at man ikke bruger for mange penge, det kan nemlig hurtigt blive dyrt.

1. Hvordan skal pengene bruges?

En god idé, inden man tager afsted på ferie, er at blive enige om hvad man vil på ferien. Er det en ferie med afslapning eller shopping eller måske begge dele. Det er ærgerligt hvis alle pengene er brugt på en restaurant og man hellere vil have været på en vild dags-tur.

2. Sæt økonomiske rammer for budgettet

Beslut om i skal fint ud og spise eller i bare finder steder dernede, måske har du all inklusive på hotellet og derfor behøver man ikke beregne ekstra til mad. Hvis du rejser med venner eller kæresten, så bliv enige om hvad i skal og hvor meget i skal bruge, men vær ops. På de uforudsete udgifter.

3. Brug tid hjemmefra på research

Det er altid en god idé hjemmefra og finde ud af hvor dyrt tingene er og fx hvis man skal til udlandet. Brug også tiden hjemme til at finde ud af hvad i skal se og evt. have nogle ekstra planer, hvad er der at lave rundt omkring. Research er vigtigt, også selvom du bare skal være i Danmark.

4. Lær omkring uforudsete udgifter

Måske du har været på ferie før og derfor godt ved at det er en god idé og have en lille idé omkring hvordan rejsen skal hænge sammen. Der vil måske komme uforudsete udgifter, det er fx parkeringsafgift i lufthavnen, taxa i udlandet, transport, drikkepenge osv. Så det er en god idé at tage lidt ekstra penge med, i udlandet koster det nemlig at hæve fra hæveautomaten. Uforudsete udgifter er også dem, hvor man fx bestemmer sig for på rejsen, det er træls ikke at komme ud og se noget for eksempel, hvis man bliver tilbudt en fed endags-tur.

5. Hæv kontanter

Hvis du hæver kontanter, så har du altid styr over, hvor mange penge du har og hvor mange du har brugt. Mange synes faktisk at kontanter er bedst, fordi der er mange steder hvor du ikke kan hæve eller bruge dit kort alligevel, specielt hvis du skal til udlandet. Hæv altid lidt ekstra i kontanter både i danske og udenlandske kroner afhængig af hvor ferien går hen.