Det der med at gå i grønne områder og slappe af til lyden af fuglene eller havet, der er bare noget ved det som gør det ekstra hyggeligt og afslappende. Jeg har efterhånden været lidt forskellige steder i Danmark og jeg har samlet et par stykker af dem, som jeg synes du skal besøge, hvis du elsker natur.

1. Skagen

Skagen, som vi også kalder toppen af Danmark er et smukt sted at besøge. Du finder skønt vild natur, Grenen, Råbjerg Mile og den tilsandede kirke. Der bliver afholdt mange arrangementer på Skagen og du kan følge med i nogen af dem her.

Der er mulighed for overnatninger, spisesteder og shopping muligheder, oplevelser for både børn og voksne, kulturelle attraktioner og meget mere, så hvdis du ikke har været på Skagen endnu, så er det bestemt et besøg værd.

2. Hjarnø

Hjarnø er en lille ø i Horsens fjor, som er omkring 3 km lang og 1 km bred. Der bor omkring 100 indbyggere og der er massere af dyreliv på øen. Øen er udstyret med en kirke, forsamlingshus, lille cafe, camping, gårdbutik, minigolf, fotosafari og mange andre aktiviteter. Man kan altid besøge deres hjemmeside og følge med i, hvad der kommer til at ske på øen. Du skal tage færgen, for at komme over på øen og du er velkommen til dags-besøg eller overnatninger.

Hjemmeside: Hjarnø.dk

3. Himmelbjerget  

Himmelbjerget er en ”falsk” bakke, som er placeret imellem Ry og Skanderborg, her kan du nyde den flotte udsigt i 147 meters højde over havets overflade. Man kan gå mange forskellige ruter på Himmelbjerget, så det er bare om du er til lange eller korte ture. Det er også et sted, hvor både børn og voksne kan komme. Man kan altid tjekke deres hjemmeside og se de forskellige ruter, her kan man også se hvad der er af historie omkring Himmelbjerget.

Hjemmeside: Himmelbjerget.dk

4. Dyrehaven i Nørreskoven

Dyrehaven ligger i Vejle, den er meget populær og du kan gå igennem anlægget og nyde dyrene, skoven og den flotte udsigt til Vejle fjord. Det er på et areal af 30 ha og der lever hjorte og sikaer, hvor du oplever at de er vant til mennesker. Haven er også udstyret med en quiz, informationstavler og stregkoder som aktiverer film omkring hjortevildtet. Man skal dog huske at det er forbudt at fodre dyrene. Hvis man går igennem hele anlægget på den nordøstlige side, så kommer man til Idrætshøjskolen som har mountainbikespor, forhindringsbane og golfbane.

5. Geografisk Have

Geografisk have kan ses i Kolding, som er en stor have med en masse dyreliv som fx. minigrise, dværgeder, marsvin, ponyer og høns. Haven har en masse aktiviteter for hele familien og man kan også gå en dejlig lang tur og kigge på de flotte planter og blomster, som er en del af haven. Du kan læse meget mere om haven på deres hjemmeside og se hvilke aktiviteter de har. Haven er meget populær i sommerperioden og man kan også booke sine arrangementer i haven, hvis man ahr lyst til det. Det er nok mest dem i Kolding, som kender til Geografisk Have, da den godt kan være lidt gemt for besøgende.  

Hjemmeside: Geografiskhave.dk