Når man flytter hjemmefra, er der mange ting at holde styr på og det er ikke altid man lige har styr på det hele.
Derfor har jeg valgt at lave dette blogindlæg, fordi jeg selv har stået i den situation, hvor jeg ikke havde styr på det hele og derfor har lært af erfaring.

En god ting at starte ud med, er at der er forskellige ting at holde styr på i forhold til om man flytter selv, eller sammen med en anden og derfor kan man altid lige selv tjekke op på alle tingende.

Den første ting hvis du flytter selv er boligstøtten, du ved det nok ikke men hvis du flytter i lejlighed med eget køkken, så kan du søge om boligstøtte.
Boligstøtten afhænger også meget af sin indkomst, så hvis du fx er studerende, så kan du godt få boligstøtte. Men alt det tekniske kan man tjekke på borger.dk.

Hvis du gerne vil beregne din boligstøtte, så kan du gøre det her

Tilmelding af El.

Du får sikkert tilsendt en blanket, med at du skal tilmelde dig el og hvis du ikke gør det, skal du selv tage fat i et elselskab. En anden mulighed, er at der er el med i huslejen, hvilket der ikke er ret mange steder. Man kan altid spørge sin udlejer, eller kigge i lejekontrakten og se hvad der står om det og se hvilket selskab man skal tilmelde sig.

Flyttekassemangel?

kender du det med at du skal flytte og bare ikke har råd til de 20 flyttekasser du skal bruge? Fordi når man skal flytte skal man bruge en masse flyttekasse og der findes rigtig mange steder man kan købe dem som fx byggemarked, men man kan også købe dem brugt i diverse genbrugs forretninger eller over Facebook.

Steder hvor man kan købe flyttekasse:
– Silvan
– Stark
– Harald Nyborg

Her er steder som sælger brugte flyttekasser til ingen penge:
– Genbrug 
– Gul & Gratis
– Den blå Avis
– Facebook markeds place 

Husk at forsikre dine ting. Du har sikkert allerede en ulykkesforsikring, men når du flytter i lejlighed, er det en god idé også at have en indboforsikring. Du ved aldrig hvornår uheldet er ude, og derfor er det altid en god idé at være et step foran. Indboforsikringen dækker alle dine ejendele, som er i lejligheden og hvis der fx skulle opstå brand eller andet, så dækker den over de ting der er gået tabt. Så husk alting at være forsikret, det kan blive dyrt hvis man ikke er.