Materialer:

  • Silikoneforme med bogstaver

  • Hobby beton
  • Magneter 
  • Lim evt. epoxy lim

Kunne du tænke dig at lave dine egne magneter til køleskabet, eller måske give dem væk i gave, så har du muligheden for at finde ud af hvordan du laver dem her. 

Beton er blevet mere og mere moderne i hjemmet, så hvorfor ikke bruge det til køleskabet, hvor alle ens vigtige dokumenter hænger, det giver også et godt samlings punkt. Samtidig så kan man skrive lige hvad man har lydt til med magneterne eller lave dem i diverse forme, så det ikke altid kun er bogstaver. lokket på magneterne kan være den rå look med beton eller farvet helt efter dit design, samtidig så er det noget hele familien kan lave. 

Step by Step 

Step 1

Bland dit beton til den ønskede mængde, der står blandingsforhold på pakken. Det er bedre det bliver for tyndt end for tykt, da det er nemmere at arbejde med. 

Step 2

Hæld din blanding i silikoneformen, du kan evt. lade være med at fylde dem helt op, hvis du ønsker at bogstaverne bliver smallere. Brug evt. en tandstik til at fordele det helt ud og eller ryst forsigtig silikoneformen, så blandinger kommer ud til alle siderne. 

Step 3

Lad betonen stå og tørre et par timer, der står måske en tørretid på pakken, men ellers lad det tørre i 2 timer og tag dem ud af silikoneformen, hvor du så lader dem tørre i et døgn. de skal være helt færdige inden man arbejder videre med dem. 

Step 4

Hvis det ønskes at der skal magneter på, så lim dem fast med en god lim, så de ikke falder af. En god idé er at placere 2 magneter på et bogstav, så holder de bedre på køleskabet. Lad limen tørrer i et døgn, inden du bruger magneterne på køleskabet. 

Tips:

– Du kan evt. male bogstaverne i en ønskede farve.
–  En lim-pistol holder ikke på magneterne, så der skal bruges noget beton lim eller en stærkere slags lim.