Stor Ler Skål

Har du overvejet at lave dine egne ting til lejligheden, så synes jeg du skal prøve denne skål, den giver liv og spil til hjemmet og den kan designes ligesom du vil have det,
Prisen for ler skålen vil være ca. 100 kr.

Materialer:

  • 1 pak. Selvhærdende ler (køb her) 
  • 1  stk. kagerulle
  • 1 stk. Spand/balje
  • 1  stk. Stor stof

Ler skålen fandt jeg på at lave på efterskolen, jeg ville lave en større og mere værdifuld ting ens bare de små ler figurer, så derfor eksperimentere jeg med leret og fandt på denne ide. Man kan også lege med farverne i den eller lave formen mindre, det er helt op til en selv hvordan den skal se ud. 

Step by Step 

Step 1

Læg stoffet på gulvet og placer den ønskede mængde ler på det.  

Step 2

Rul forsigtig ler ud på stoffet, så den får den størrelse du vil have, rul det helst i en stor cirkel. (min cirkel var omkring 40 cm.) Stoffet bliver brugt til at holde ler samlet mens det skal tørre. 

Step 3

Tag spanden eller baljen afhængig af hvordan din form skal være og put stoffet med ler ned i den eller over den (afhængig af formen du vil have på den) Du kan evt. bøje lidt på kanterne hvis du ikke synes den folder sig som du gerne vil have. 

Step 4

Lad leret stå og tørre i en dag, før du fjerner stoffet fra det, leret skal være helt tørt inden du tager det af spanden/baljen. (ellers knækker det)

Tip

– Man kan evt. male skålen hvis man har lyst til det. 
– Man kan også lave et mønster i skålen, her tager du fx. bobleplast og ruller henover inden du sætter det på spanden.