DIY: Redesign skammel

by | May 23, 2020

Materialer:

  • Skammel
  •  Saks
  • Sandpapir
  • Tang
  • Stoleben
  • Evt. maling

Hvis du elsker at redesigne derhjemme, så kender du allerede dette, men ellers så er det en god idé at starte i noget små og derefter kan man redeisgne større møbler. 

Jeg havde en gammel skammel, som jeg synes trængte til et nyt look, derfor valgte jeg at samle lidt sammen og lave den så den passer ind i mit hjem. Denne måde at redesigne på er nem og simpelt, bare man har de rigtige materialer og redskaber til det. Husk der er mange valg at tage i processen, så vær sikker på dem inden du starter, det er fx. udseende, ben, farve, form, højde, vægt, sammensætning og materialevalg. 

Step by Step 

Step 1

Du skal starte med at tage alt det gamle betræk af, du kan her bruge en tang, saks eller en kniv til hjælp. Dette kan godt tage lang tid og være lidt hårdt. Men forsøg at få alt af skamlen. 

Step 2

Når du har fået alt betrækket af, er det vigtigt at sikre sig, at der ingen søm, klemmer eller hæfter sidder tilbage på skamlen. Herefter tager du noget sandpapir og sliper overfladen, indtil du selv synes du er tilfreds.
Du kan selv vælge her om den:
– Skal males
– Være som den er
– Der skal betræk på igen

Jeg valgte at den skulle være som den er, fordi jeg synes den har et fedt look. 

Step 3

Til sidst skal du vælge hvilke nogle ben, som skal på skamlen, vil du beholde de gamle eller selv vælge nogle nye. Et godt tip, er at du kan købe en anden brugt skammel og bruge benene fra den, hvis du synes det. Jeg har brugt nogle ben, som jeg havde i forvejen, så bliver den lidt højere og samtidig passer det godt designmæssigt. 

Tips:

– Du kan selv vælge hvilke ben, som du vil have på den. 
– Du kan sætte betræk på, her skal du bruge en pude eller fyld og noget stof.