Diamantmaleri også kaldes Diamond painting på engelsk er en kreativ form for DIY malerier. Du bestiller et valgtfrit billede og laver det herefter efter en skabelon. Der er mange gode grunde til at prøve det, som fx. reducere det stress, det er afslappende, man træner hjernen, det hjælper på ens fine motoriske færdigheder og så er det super kreativt.   

Der findes 2 forskellige slags af disse billeder, som er runde og firkantet perler, samtidig med det, så kan man vælge forskellige størrelser på billederne. JEG vil dog anbefale at man lige tænker over størrelsen af billedet. Evt. start med et småt billede og arbejd opefter. 

Reducere stress:
Diamantmalerier giver en mulighed for at læne sig tilbage og slappe af, samtidig med du er kreativt. Man kan gøre det alene eller sammen med nogen og hygge sig om det. Det giver mulighed for at slukke for hjernen og bare sætte dem på som man har lyst eller følge skabelonen. 

Træn din hjerne til at fokusere: 
Det hjælper hjernen med at være i stand til at udvikle og følge mønstre. Man træner sin koncentration og holder en fokuseret. Man bruger logik, når man lære mønsteret og vælger et symbol, til at sætte på og så bruger man kreativitet til at udføre det.

Hjælper fine motoriske færdigheder: 
Man fokusere på en langsigtet opgave og træner fokus fra hånd til øje. De små perler er kun 2,5 mm og derfor kræver det en hvis koncentration og fine motoriske færdigheder om at sidde stille, samtidig med man placere perlerne på billedet – Man lærer at have stille hænder. 

Hjælper dine kreative evner:
Samtidig med at man er kreativ, så bliver man også inspireret til at finde andre kreative projekter. Man kan skabe fantasifulde kunstværker, uden at du selv har kreative evner. 

Siden hvor jeg har købt mit billede hedder artofdiamondpainting.com. De har lidt lang leveringstid, men synes ellers det har været rigtig fedt at prøve det og jeg har valgt at give det til min lillesøster i fødselsdagsgave. Man skal dog være opmærksom på at de tager rigtig lang tid at lave et billede, så bestil det i god tid, hvis det skal bruges i gave.