Jeg har tit tænkt på hvordan det er at gå arbejdsløs, lige indtil jeg selv blev det. Men hvordan er det endelig at være arbejdsløs. Jeg har været ledig på arbejdsmarked i snart 3 måneder og jeg tænkte at jeg ville dele mine tanker og erfaringer med jer. Jeg ville ELSKE at få et arbejde. Til at starte med som ledig, tænkte jeg fedt, så får jeg tid til alle mine andre projekter. Meen.. Så nemt er det altså ikke, fordi når man går som ledig, så er det svært at holde motivationen oppe og det kan være svært at bryde den hverdag, som man kommer ind i. Vi har alle sammen de ting som bare SKAL ordnes og så har vi de ting vi gerne vil ordne, men det som trækker er sofaen og afslapning og det er også okay, men bare ikke i en længere periode.

Så hvem er jeg nu?

Jeg blev til sommers færdig med mit studie som Entrepreneur og designmanager (E-designer). Når folk spørger hvad jeg laver, så er det svært at sige man er arbejdsløs og derfor nemmere at sige man går som ledig, det lyder nemlig ikke så hårdt. Der skal skrives 2 jobansøgninger i ugen og hvad laver man så ved siden af? Mange vil nok kalde mig doven, fordi jeg ikke bare har ringet til vikarbureau og fået vikarjobs. Men når man gerne vil følge sin drøm, så må man også kæmpe for den og derfor startede jeg med denne hjemmeside. Jeg har min mening med at jeg hellere vil vente til det rette job kommer, end jeg vil forhaste mig til et job. Jeg er begyndt at løbe lidt død i det med ansøgninger og kan mærke at energien siver ud af en, det kan også bare de grå, triste dage som gør det og her er det meget vigtigt man finder sin rutine ellers kan man ende ud med vinterdepression. Jeg må sige det tager hårdt på en at være ledig, mest fordi man får alle de svar ”manglende erfaring” og det er også forståeligt, men det at skrive en ny ansøgning hvergang kan godt blive svært i længden, så derfor er det en god idé at søge gode råd fx brug Google, sin gamle uddannelse eller søg hjælp til inspiration andre steder, det har hjulpet mig meget i min proces.

Min hverdag!

Det som jeg gør hverdag, er at tilbringe tid med min kæreste til han skal på arbejde kl. 14 ca. Herefter sidder jeg ved computeren og laver forskellige ting som fx
  • Spiller med vennerne, Jep er også en gamer tøs.
  • Redigere YouTube videoer
  • Finde inspiration til min YouTube kanal eller blog
Men der er også rigtig mange andre ting som spiller indover ens hverdag og her er det en fordel man er hjemme i hverdagene, fordi weekenderne mange gange er booket op. Det er ting som at vaske tøj eller gøre rent og her har man en hel dag til det. Til at starte med faldt jeg ned i en død rutine med at slappe af på sofaen og se ens yndlings serie, men man oplever hurtigt, at så mange serier er der heller ikke på Netflix. Den rutine brød jeg ved at lave et skema, hvor jeg satte krav til mig selv. Min hverdag starter med godt selskab til kl. 14 ca. og så falder ens energi niveau. Det er derfor vigtigt man har sin hverdag planlagt inden man begynder på dagen, fordi så har man noget som motivere en.  EN TING som jeg hurtigt fandt ud af, var at dovenskaben også tager overhånd, med at man tager nattøj på og hygger sig om sin dag og det er også okay, men pas på det ikke er en rutine. Start dagen ligesom hvis du skulle ud ad døren, det giver dig mere energi og overskud.

4 gode råd som jeg vil give videre som ledig, ville nok være:

  1. Strukturer din hverdag, lav et skema eller planlæg dine uger. Det giver overskud og overblik over hvad du skal og tag gerne en dag fri til afslapning, fordi det skal også til engang imellem. Download en gratis Excel kalender her.
  2. Jobansøgningen, start dagen ud med en god kop kaffe eller te og tjek jobsøgninger igennem. Stil dig selv nogle krav men ikke for mange til at starte med, da det vil blive svært at finde arbejde så.
  3. Lav tingende i hverdagene i stedet for weekenden. Vask dit tøj, lav madplan eller andet i hverdagene i stedet, da du har tiden til det, så skal du ikke bruge weekenden på det.
  4. Godt med frisk luft. Pas på ikke kun at sidde indenfor, det var en af mine fejl. Kom gerne ud og vær sammen med andre. Fx mød til kursuser eller gratis arrangementer. Du kan også møde andre ledige og have sparring med dem.