8 rengørings tips med en tandbørste

Kender du godt det med, at man smider rigtig mange tandbørster ud og man bare er træt af det?. Eller man tænker på miljøet og gerne vil genbruge ting?. Måske kan disse tips bare hjælpe, hvis du har brug for at rengøre et sted, hvor du ikke lige ved, hvordan man kan gøre det. Jeg bruger selv tandbørster til at gøre rent med og synes det er super nemt. 

1. Amaturer og afløb

Amaturer og afløb kan være rigtig svære at få rene. Specielt fordi alting er så stort, i forhold til rengøringsmetoder. En tandbørste er rigtig nem at bruge i denne situation. Fordi den er lille og har en hård overflade, som kan rense overfladerne. Man kan bruge sine normale rengøringsmidler og hjælpe til med tandbørsten til at nå helt ind til kanten.

2. Vindueskarme på dørkarme

Karmen rundt om døre og vinduer er træls at tage med en klud. Fordi det er ikke altid man får det hele med. Derfor er det smart at bruge tandbørsten. Den kan nemlig komme ind til alle kanterne.

3. Fugerne på badeværelset

Fugerne på badeværelset bliver ofte mørke og det er træls. fx. at stå med en svamp og skrubbe løs på dem. Tandbørsten kan her hjælpe. Den passer i størrelsen til fugerne. Den kan nemt tage snavset væk derfra. Brug lidt rengørings middel og  tandbørsten efter.

4. Rengøring i toilettet

På med handskerne og tag din tandbørste. Du kan skrubbe op under toiletbrættet og nede i toilettet. Det kan godt være lidt ulækkert. Men det bliver nemt rent på den måde. (Her kan man også bruge en gammel opvaskebørste eller bare en toiletbørste)

5. Varmerør på toilettet

Hvis du har en gammel lejlighed. Kan man måske nemt se de grimme rør. de kan være svære at gøre rene. Tandbørsten er dit svar, til at fjerne snavset. Den er nem at bruge, hvorefter man kan tage en klud og tør henover.

6. Rengør smykkerne

Smykker kan rengøres på mange måder. Tandbørsten kan fjerne snavset fra smykker. fx. indsnævringer kan være svære at gøre rene. Det er vigtigt at du ikke bruger en meget hård tandbørste. Da det godt kan ridse smykkerne.

7. Kanten langs vasken og ovnen

Man gør altid håndvasken rent 50 gange på en dag. Fordi den nemt bliver beskidt. Snavs og støv sætter sig ind på kanten. det kan være svært at få rent. Men tandbørsten kan tage det nemt.

8. Tætningslisten på køleskabet

Har du aldrig overvejet hvor irriterende kanten på køleskabets tætningsliste er?. Det kan tage lang tid at gøre den rent. Der er ikke rigtig noget værktøj som passer til at gøre det rent. Men jeg opdagede at tandbørsten kan gøre den ren.

Genbrug tandbørsten

Den gamle tandbørste kan godt genbruges. Afhængig af hvilket sted den skal bruges, så er det nok en god idé at skolde den i kogende vand. Man kan også rengøre dem i opvaskemaskinen. Så er de så gode som nye når de kommer ud. Bare ikke brug dem til at børste tænder med efter.