Det kan være rigtig svært at finde rundt i sit tøj og specielt når der er overgangs skift imellem vinter og sommer, derfor er det en god idé at rydde lidt ud i sit tøj, så det hele kan være der. Det kan også være du bare har rigtig svært ved at smide tøj ud, så kan det være nogen af disse tips kan hjælpe.

1. En ting ind – en ting ud.

En god fingerregel, er at hvis man køber 1 stk. tøj, så skal man også smide 1 stk. tøj ud, for at der er lige balance i det hele tiden. Dette kan dog være rigtig svært til tider, men så tag det som er for småt eller du ikke har gået i længe.

2. Farvevalg – hvilken farve passer til dig?

Man har altid en ynglings farve, som man tit bruger og i tøj kan man hurtigt se hvilken farve du går mest efter. Det er om at vælge noget af den farve fra, som du ikke synes klæder dig, måske du har en farve som du bare ikke kan lide, så sorter det fra.

3. Sorter ud i skabet tit

Hold en regel med dig selv, om at du fx sortere ud i skabet hver halve år, hele år eller hver 3 måned, afhængig af hvor tit du handler tøj. Når skabet først er fyldt, så magter man ikke rode efter tingende og derfor går man også mest i det som ligger forrest.

4. Hold orden i skabet

Den passer lidt til den ovenover, men faktisk så er orden i skabet en måde at have overblik over sit tøj, sorter det efter farver, tøjvalg, størrelser eller noget andet, det kan hjælpe med at skabe overblik over hvad du har og eller kan det godt blive meget overskueligt at finde rundt i.

4. Hænger tøjet på bøjler? 

Faktisk er det en god idé at have samme bøjler til tøjskabet, fordi ellers er der automatisk noget tøj, som vil blive gemt under alt det andet. Hæng altid kun 1 stk. tøj på en bøjle og ellers har du for meget tøj, så er det bare at sortere ud.

Husk altid på at bare fordi man skal sortere ud i sit tøj er det ikke ens betydning med at det skal smides ud, faktisk kan man godt sælge det på nettet eller give det til genbrug.