Canva.com

Canva er en hjemmeside, hvor du kan finde forskellige skabeloner til diverse sociale medier billede størrelser fx thumbnails til YouTube videoer eller Instagram skabeloner til din Instagram. Hjemmesiden har utallige grafiske designværktøjer som du bare kan bruge eller finde inspiration fra.
Man opretter en profil og kan her vælge at opgradere eller bruge den gratis version (jeg har brugt den gratis version). Herefter kan man bare gå i gang med at designe fotografier, vektorbilleder, grafik og skrifttyper. Det smarte er at hjemmesiden gemmer ens gamle designs, så man har en backup af det.

Du kan prøve hjemmesiden her: Canva.com

Fordele:

– Massere af skabeloner
– Gemmer ens gamle projekter
– Nem at bruge (Dansk hjemmeside)

 

Ulemper:

 – Har svært ved at sammensætte flere billeder

 

Snappa.com

Snappa er en hjemmeside kan gøre det nemt at lave ethvert online grafisk design. Man kan bruge det til at designe sine billeder som fx på sociale medier som fx blogs, YouTube, Facebook eller reklamer. Det er meget nemt at bruge og der findes forskellige YouTube guides som kan hjælpe en, hvis man er i tvivl omkring hvordan man gør. Man kan oprette en bruger og bruge den gratis version eller man kan betale og opgradere det (jeg har brugt den gratis version).

Du kan prøve hjemmesiden her: Snappa.com

Fordele:

– Man arbejder i lag på billedet
– Man kan share direkte til sociale medier

ulemper:

– Har ikke særlig mange skrift skabeloner
– Gemmer ikke ens projekter

Crello.com

Crello har jeg ikke brugt så meget. Men man kan lave sine egne plakater, e-mail-header, thumbnails eller mange andre grafiske billede formater. Crello har sit motto ”Vi skaber Crello, for at gøre design underholdende”, de har sammensat en side, hvor man kan tilføje utallige elementer til sine grafiske designs. Man kan anvende Crello gratis version, (hvilket jeg har gjort) eller man kan betale hvert år, for at få nogle flere funktioner at arbejde med.

Du kan prøve hjemmesiden her: Crello.com

Fordele:

– Har mange gratis skrift skabeloner (badges)
– Man kan arbejde med videoer 

Ulemper:

– Har ikke særlig mange gratis funktioner

Shutterstock Editor

Shutterstock Editor har jeg ikke brugt særlig meget, men har lige været inde og forsøge mig frem. Det er en hjemmeside hvor du kan redigere dine billeder, så de passer til det medie det skal bruges til. Shutterstock har også utallige skabeloner, billeder og vektorer som man kan bruge. Jeg vil sige det er mere avanceret end de andre, men det kan måske også lidt mere end dem. Man kan få en gratis version eller en pro version, hvor man betaler for flere elementer, skabeloner og vektorer.

Du kan prøve hjemmesiden her: Shutterstock Editor

Fordele:

– Har rigtig mange funktioner
– Gemmer ens gamle projekter

ulemper:

– Meget avanceret billede redigering