1. Hækle – Hæklemaskinen

Hækling er noget som man kan lære igennem YouTube, det er i hvert fald noget min søster har gjort. Der er utallige mønstre eller modeller af hækling og det er bare at springe ud i det. Denne hobby er noget man kan lave i sofaen og fordrive mange timer med det, samtidig med at du har et færdigt resultat på et tidspunkt. Et godt tip til folk som ikke har hæklet før, så start ud med en karklud.

#hækle #diyhækle #hækleopskrifter #hækleinspiration #hæklemaskine

2. Neglelak – Neglekunsten 

Neglekunst, som man også kan kalde det. Du har nok set mange forskellige negle igennem tiderne og det er måske på tide at eksperimentere lidt med det selv. Faktisk er der mange måder at starte det på, måske en basis farve til at starte med og herefter er der diverse valgmuligheder. At være kreativ med sine negle er også en hobby og det er ikke svært at gør selv, bare man er lidt tålmodig.

#neglekunst #diynegle #neglelak #negle #manicure

3. Tegne – Håndtegningen

Alle mennesker kan tegne, nogen bedre end andre, men det handler ikke om det. Man kan tegne på sin helt egen måde og måske er man bedre end man lige tror. Det eneste man skal bruge er en blyant og så er det bare i gang. Prøv at tegn det første du tænker på og lav 10 forskellige tegninger af den tanke. En god idé er ikke at lave så meget andet mens man tegner, fordi så kan man blive forstyrret i ens arbejde.

#drawings #tegninger #lærattegne #håndtegning #diytegning

4. Bagning – Kageelskeren

Bagning er både lækkert og kan være tidsfordrivende. Der er rigtig mange ting man kan bage fra nem bagning til meget avanceret bagning. Bagning er rigtig populært og det lækre ved det er at man får lov til at spise det bagefter og derfor er det ikke spildt arbejde. Vi kender allesammen kagerne, hvor der bare skal mælk i, en færdigblanding. Det kan vi allesammen lave, så måske er det tid til at prøve selv.

#bagning #kager #køkkendiy #opskrifter #hjemmebag

5. Skrive dagbog / tekster – Skrivemaskinen

Måske skriver du allerede dagbog hverdag eller bare elsker at skrive enten i hånden eller på computeren. Men skrivning er faktisk en hobby i sig selv. Jeg kender en som har skrevet alle sine erfaringer i en bog, efter at have samlet dem i mange år. – Måske er det tid til at udvide ens skriveerfaring og sætte det i et andet perspektiv, måske en bog, blogge, dagbog eller noget helt andet. Det kan måske gavne andre hvad du skriver.

#dagbog #skrive #inspiration #tekster #forfatter

6. Origami – Papirfolderen

Vidste du godt, man kan folde papir til små dyr? Ellers kan du lære selv at gøre det nu. Det kræver dog man har lidt fingerfærdigheder og tålmodighed. Det kan være ganske sjovt at starte på og man kan folde de fineste små dyr eller kort, som man kan give i gave. Man kan finde mange videoer på YouTube, så du kan starte med at folde.

#origami #papirfoldning #papirart #papir #papirfoldning

7. Perleplader 

Du har måske prøvet det som barn, at lave små perleplader med forskellige mønstre. Men faktisk er der også mange voksne som laver perleplader, det er afslappende og tidsfordrivende. Det er en aktivitet for hele familien. Du kan købe perler og plader online eller i diverse kreative butikker. Du skal også bruge bagepapir og en strygejern for at færdiggøre dem.

#perlepladerdiy #perleinspiration #perleplade #kreativmedperler #perler   

8. Billeder – Fotografen 

At tage billeder kan være avanceret, men meget sjovt og kreativt. Måske du har en bestemt hobby, som heste, haven, kreativ eller andet og her kan du rigtig lege med billederne. Tag 10 forskellige billeder af den samme ting og leg lidt med vinklerne, så kan du bagefter se hvordan de alle sammen hænger sammen til den samme ting og se at det er en leg i sig selv at tage billeder. Det eneste dette kræver er en mobiltelefon, som jeg tænker de fleste mennesker ejer i dag. Fotografering er en kunst i sig selv. Du kan dele alle dine billeder på Instagram og gøre det til en større hobby.

#fotograferingdiy #fotografering #fotokunst #hobbyphoto #instaphoto   

9. Strikke – Fingermaskinen 

Strikke er lidt ligesom at hækle, man arbejder med garn og bruger sine hænder. Man kan strikke diverse ting som sokker, trøjer, puder, tæpper osv. Hvis man gerne vil lære at strikke kan man med fordel læse op på diverse strikketeknikkerne på Google og derefter finde forskellige skabeloner til strikkemodeller. Det kræver noget garn, hænder og strikkepinde at komme i gang og der findes forskellige typer af strikkepinde, så find dem som passer til det du skal lave.

#strikke #diystrikke #strikkedyr #strikmodeller #strikinspiration

10. DIY-tøj – redesigneren

Vi har alle sammen noget tøj som vi ikke bruger særlig meget, eller noget tøj som bare skal ud. Så er det nu du skal benytte dig chancen for at eksperimenter med at designe dit eget tøj, måske klippe eller sy noget sammen, så det bliver noget andet. Mange laver om på deres tøj, det kan være at forkorte ærme, gøre bukser til shorts, sammensætte 2 trøjer eller noget andet. Det er meget populært at sammensætte ens eget tøj og det er kun din fantasi og tøjsmag som sætter grænsen.

#tøjdiy #redesign #gørdetselv #genbrugtøjdiy #tøjgørdetselv